Lever son Verre : ハスミワイン HASUMI WINE

Lever son Verre

Lever son Verre

ハスミワインとルヴェソンヴェールさんのおつきあいは、もう17年になります。

アルザスでその当時二つ星、後に三ッ星を獲得した「Buerehiesel」で修業後帰国し、アルザスの品質の高いワインを探していた伊藤シェフ。

ある日、私共の出展していたイベントにいらしたシェフが、ドメーヌ・リーフレ<リースリング コート・ド・ルファック>を見つけ、びっくり。

そんな、ワインがつなげた出会いでした。

It has been 17 years since we met chef Ito. After he worked at Buerehiesel in Alsace, he came back to Japan and looking for good Alsace wines. One day, he tried our wine, Riesling Cote de Rouffach by Riefle LANDMANN, and surprised. “You have such a great wine!” he said, and that is how we met.

 

 

料理人には、芸術的な料理人と音楽的な料理人がいると言われているそうですが、自身は音楽的な料理人だと言うシェフ。

流れる音楽のように柔らかく、バランスに優れた美しいお料理を織りなします。

また、フランス料理業界に対しても熱い想いを持ち、日本におけるフランス料理の継承や文化価値を、後世に続けようと活動もしています。

伊藤シェフが持つ強い意志と目的意識、そしてしなやかさがあるからこそ、柔らかく優雅でありながら筋が通った骨格のある料理を生み出すのだろうと痛感します。

It is said that there are artistic kind of cook and musician kind of cook. Chef Ito said he is musician type. His dishes are soft like music and balanced. He also has a passion for French cuisine. He works to keep what French cuisine in Japan has for later generations.

 

 

そんなシェフは、今まで周りの人々に生かされてきたのだという想いから、意味のある行いをしたいと「フレンチ宅配キット」を開発。

高齢化社会の中で、ご自宅でオシャレにフランス料理とワインを楽しめるものを造りたい。

外出しにくい方たち、例えば高齢の方を囲んで家族でフランス料理を楽しめる環境を造り出したい。との長年の想いがありました。

図らずもコロナ禍となり、このフレンチ宅配キットは多くのお客様に感謝されています。

Chef Ito thinks people around here have helped him to live. As he wants to return the favor, he made “French cuisine at home kit”. He wanted everyone to enjoy French dishes and wines at home. Now COVID-19 crisis hit the whole world, the kit made many customers happy. Get it from the link below.

宅配キットはHPから
https://madoi-lsv.com/

 


 
ルヴェソンヴェール本郷 店舗情報

東京都文京区本郷6-16-4 フォーレスト本郷1F
03-5840-8088
http://leversonverre-tokyo.com/restaurant/hongo/