: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

クロ・デュ・ジョゲイロン

[ ボルドー地方Bordeaux マルゴーMargaux ]

マルゴーの新たな「発見の連続」を奏でる。
伝統の地に舞い降りた、革新の旗手!

Margaux's new series of discoveries.
The flagbearer of innovation who descended to the land of tradition!

クロ・デュ・ジョゲイロン

クロ・デュ・ジョゲイロンは、AOCマルゴーを構成する4 つの村のひとつであるArsac(アルサック)村に本拠を構え、アルサックとマコー(Macau)に畑を所有。
現当主はMichel THERON(ミッシェル・テロン)氏。1993 年に畑を購入。徐々に畑を買いたし、現在は約7.71ha を所有しています。妻であるStephanie(ステファニー)さんが主に販売を担当しながら二人でクロ・デュ・ジョゲイロンを運営。

クロ・デュ・ジョゲイロンとは、1898 年1ha にもみたないほどの小さな畑がここに存在し、当時<Grand Jaugueyron>、あるいは<Petit Jaugueyron> と呼ばれていたのがこのシャトー名の由来とのこと。

ミッシェル氏の哲学は、“自然”。 醸造・栽培においては常にこれを念頭に置く。ブドウからの天然酵母のみを使用。また最終的に使用する亜硫酸の量は約25g/l程度に抑える(通常は60g/l 前後)。

The Clos du Jaugueyron is located in Arsac, one of the four villages that make up The AOC Margaux. They own a field in Arsac and Macau. The current owner is Michel THERON. After buying the field in 1993, he gradually added to the field and now owns about 7.71ha. Stephanie, his wife, is mainly in charge of sales. The two of them run the Clos du Jaugueyron .  In 1898, a small field of less than 1ha was found here, and the chateau, then known as Grand Jaugueyron, or “Petit Jaugueyron”, was the origin of the chateau’s name. Michelle’s philosophy is “natural”. He is always thinking about nature in making wine and cultivation. He uses only natural yeast from grapes. The amount of sulfite he uses (25g/l) is much less than average (60g/l).

クロ・デュ・ジョゲイロン