: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

マダーム

[ ブルゴーニュLa Bourgogne シャブリ地区ービールChablis-Bier ]

「シャブリ地区内、最初のビール醸造所」
マダームの挑戦!

"The first brewery in the Chablis area"
MADDAM's Challenge!

 

 

4つの基本的な原料は大麦(小麦)、水、ホップ、イースト。

特に「BIERE FINE DE CHABLIS」と記すように、使用する原材料は、主にシャブリ地区産で、一部シャンパーニュ方面にかけて広がっています。

The four basic ingredients are barley (wheat), water, hops and yeast.

In particular, as described as “BIERE FINE DE CHABLIS”, the raw materials used are mainly from the Chablis region, and partially spread to Champagne.

なぜシャブリでビールを生産するのか?

Why do they produce beer in Chablis?

二人のいとこ、アレクシスとヴィアネイ・マドラン氏の出身地がこの地区。フランス各地でのワイン造り。海外でも仕事をしてきた。ふとイギリスのバーでビールを飲んでいた時に、出身地であるシャブリに戻り、ビールを造ることを決心。世界的なワインの有名産地の中心で、かなり冒険的ではあるが、生まれ育った地域で、昔ながらのフランス伝統製法のビールで、自分たちを表現したいと。

The hometown of Alexis and Vianey Madran is here. They have been making wine in various parts of France and also have worked abroad. When they were drinking beer at a bar in England, they decided to return to their hometown Chablis and make their beer. At the heart of a world-famous wine-producing area, it was quite adventurous but they wanted to express themselves with traditional French beer.

目指すのは「伝統製法」、「高品質」で「美食&グルメ」なビール。
厳選したモルト、根気よく緻密に、ノンフィルター、非加熱。若々しく、飲むと元気になるビールを目指す。

Their goal is “traditional formula”, “high quality” and “gourmet” beer. Carefully selected malt, patiently and densely, non-filter, non-heated. Aim for a beer that is refreshing and cheerful.