: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

アントニー・パレ

[ コート・デュ・ローヌLa Vallee du Rhone サン・ジョゼフSaint Jeseph ]

サン・ジョセフの星!
The star of Saint Joseph!

メゾン・アラン・パレ

1973年よりワインを造り始めるサン・ジョセフの星。フランスの権威あるワイン・ガイド、アシェットにおいて常に高く評価され世界のワイン・コンクールでは数々の賞を受賞するまさにスター。彼の創り出すワインは、香り、味わい、内容が飛びぬけて素晴らしく、ローヌの中では、ハスミワイン一押しのお薦めです。

The star of Saint Joseph! He has been making wines since 1973. The prestigious French wine guide Hachette gave stars to his wines, some of his wines were chosen for “Vin remarquable“
His wines also have won numerous awards at the World Wine Competition. The wines he makes have brilliant flavor and taste. A must-have wines from Rhône!

フランス3ツ星レストラン、アラン・デュカスや2ツ星の「ル・ピラミッド」でも彼のワインを使用しております。ナチュラルで素晴らしくおいしいワインを造ります。価格的にも信じられない品質を誇ります。

“すばらしいワインを造るには大きくなってはならない”と語るアランの姿に彼の謙虚で強い誇りと、フランス文化を代表するワインの造り手であるという信念が感じられます。彼の手のひらは、ワインと土の色で青くなっています。洗ってもおちないこの紫こそ、本物のヴィニュロンであることの証です。

The French three-star restaurant, Alain Ducasse, and the two-star restaurant Le Pyramid use his wine. He makes natural and wonderfully delicious wines. He boasts incredible quality in terms of price.

“To make great wines, you must keep your vineyard small enough” Alan Paret said. His palms are purple, stained with grapes and soil, because he took care of everything by himself. He proud of his work which leads French wine to the most important of French culture. He is the real Vinuron.

メゾン・アラン・パレ

 


アントニー・パレ氏 Antony PARET
父アランをも凌ぐ天才
A genius that surpasses his father Alan

アントニー・パレ

ヴィエンヌの北、ローヌ左岸の畑。
この地域はガリア時代、紀元前300年前よりすばらしいテロワールの畑だと知られていた。この畑は、山の中腹にあるため到達困難により、いつのまにか廃れて、木々が生い茂っていました。
アラン・パレの息子、アントニー・パレは、樹木で生い茂った木々、頑固な岩をダイナマイトで爆破。ブドウ畑によみがえらせました。

そのすばらしいテロワールを最大に表現できるよう、シラーは420ニュイと同じくローマン・シラー「セリーヌ」を使用。
このローマン・シラー「セリーヌ」は、カリフォルニア大学の遺伝子研究の結果、ピノ・ノワールの祖先であることが、実証されているそうです。
粘土質土壌に鉄が多く含まれ、一目見ただけでも細かい鉄粉が見えるほどのテロワールです。

The field located on the left side of Rhone river, north side of Vienne, was known as a great terroir field since before 300BC. However, it was abandoned for a long time because it was located in the middle of the mountain and difficult to reach. It was covered with overgrown trees and rocks when Anthony Pare, Alain’s son, checked it. He used dynamites to blown up trees and rocks, and make the field vineyard again. The terroir contains a lot of iron in clayey soil, and you can see fine iron powder on the surface. Anthony choose Roman Syrah “Celine” for the vineyard. This vine is used to make 420 Nuits, and best for the terroir. Genetic research at the University of California proved Celine ancestral Pinot Noir.