: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

ラ・ソース・デュ・ルオー

[ ロワールLa Vallee de la LOIRE ソミュールSaumur ]
La Saurce du Ruault

「土地への愛、葡萄への愛」
7世代にわたり受け継がれる、ワインへの愛

1998年、現当主のジャン・ノエル・ミロンがドメーヌを引き継ぐ。彼は、ソミュール・シャンピニーのアペラシオンの中心地で、10ヘクタールのカベルネ・フランと、2ヘクタールのシュナン・ブランを、20年間熱心に栽培してきた。彼のワインは、300年前のtuffeau石灰岩の洞窟で醸されている。

In 1998, the current head Jean Noel Milon took over the Domaine. He has been cultivating ten hectares of Cabernet Franc and two hectares of Chenin Blanc in the center of the Saumur Champigny Appellation for 20 years. His wine is brewed in a 300-year-old tuffeau limestone cave.

La Saurce du Ruault

私たちの哲学・・・「グラスで語られる、素晴らしきワイン物語」
Jean-Noël Millonにとって、ワイン生産者はぶどうの木を栽培して、ワインを造るだけではない。大事なのは、グラスを傾けた時、物語を飲み手が感じられること。そのために、土地に寄り添い、葡萄に愛を込めている。飲み手は、グラスの中にその土地の優雅さを呼び起こし、その香りとエレガンスさで五感が魅了される。
美しいワインは偶然の結果ではない。毎年のヴィンテージはそのルーツを過去に持ち、次のヴィンテージに影響を与える。
将来の世代のために、すでにここにあるものを保存し完成させる。本物のワインをもたらすことを目指している。植物、土地、そして天候を尊重。葡萄に最も良い成長条件を与え、ワインを生産する。
ドメーヌは正式にオーガニックとして認識されている。葡萄の木の自然免疫を強化するために、月の満ち欠けに従う。自家製の堆肥を使用することで土が活性化する。生物の多様なサイクルが畑で営まれている。
祖先が造った石灰岩の洞窟で、哲学に従ってワインを生産。ワインは地下9メートルの蔵で、静かに熟成。ワインの自然な風味を保つために、濾過や酵母の添加はしない。亜硫酸塩の添加もほんの少し。それぞれのヴィンテージはそれぞれの時期を過ごし発展する。それぞれの物語を語りはじめるだろう。

Their PHILOSOPHY

For Jean Noël Millon, a wine producer is not just someone who grows vines and makes wine. He also needs to be so close to the land that he can feel it and tell its story in a glass. His wines evoke the elegance of the land and charm the senses with their aromas and flavours.

Beautiful wines are not the result of chance. The vines and their potential to produce the finest grapes must be perfectly understood. Each year’s vintage has its roots in the past and influences the next one. Jean Noël Millon aims to bring you authentic wines in line with his philosophy of preserving and perfecting what is already here for future generations.

Produce wine, yes, but with respect for the plant, the land and the weather.

His aim is to give the vines the best growing conditions for them to flourish. Out of respect for the soil, the vines and the wine, work is carried out according to the weather.

The Domain is officially recognised as organic. It makes full use of the phases of the moon and herbal preparations to strengthen the natural immunity of the vines.

The soil is worked and grass is allowed to grow naturally. To play a part in developing biodiversity, home produced compost and green fertilisers are used.