: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

ラ・ソース・デュ・ルオー

[ ロワールLa Vallee de la LOIRE ソミュールSaumur ]
La Saurce du Ruault

「土地への愛、葡萄への愛」
7世代にわたり受け継がれる、ワインへの愛

1998年、現当主のジャン・ノエル・ミロンがドメーヌを引き継ぐ。彼は、ソミュール・シャンピニーのアペラシオンの中心地で、10ヘクタールのカベルネ・フランと、2ヘクタールのシュナン・ブランを、20年間熱心に栽培してきた。彼のワインは、300年前のtuffeau石灰岩の洞窟で醸されている。

In 1998, the current head Jean Noel Milon took over the Domaine. He has been cultivating ten hectares of Cabernet Franc and two hectares of Chenin Blanc in the center of the Saumur Champigny Appellation for 20 years. His wine is brewed in a 300-year-old tuffeau limestone cave.

La Saurce du Ruault

私たちの哲学・・・「グラスで語られる、素晴らしきワイン物語」
Jean Noel Millonにとって、ワイン生産者はぶどうの木を栽培して、ワインを造るだけではない。大事なのは、グラスを傾けた時、物語を飲み手が感じられること。そのために、土地に寄り添い、葡萄に愛を込めている。飲み手は、グラスの中にその土地の優雅さを呼び起こし、その香りとエレガンスさで五感が魅了される。
美しいワインは偶然の結果ではない。毎年のヴィンテージはそのルーツを過去に持ち、次のヴィンテージに影響を与える。
将来の世代のために、すでにここにあるものを保存し完成させる。本物のワインをもたらすことを目指している。植物、土地、そして天候を尊重。葡萄に最も良い成長条件を与え、ワインを生産する。
ドメーヌは正式にオーガニックとして認識されている。葡萄の木の自然免疫を強化するために、月の満ち欠けに従う。自家製の堆肥を使用することで土が活性化する。生物の多様なサイクルが畑で営まれている。
祖先が造った石灰岩の洞窟で、哲学に従ってワインを生産。ワインは地下9メートルの蔵で、静かに熟成。ワインの自然な風味を保つために、濾過や酵母の添加はしない。亜硫酸塩の添加もほんの少し。それぞれのヴィンテージはそれぞれの時期を過ごし発展する。それぞれの物語を語りはじめるだろう。

Our thoughts … “Wonderful wine story told in a glass”

For Jean Noel Millon, winegrowers are not just growing vines and producing wine. The important thing is that you can feel the story when you tilt the glass. To that end he snuggles up to the land and loves the grapes. The drinker feels the elegance of the land in the glass, and the scent and elegance captivate the five senses.
Beautiful wine is not the result of chance. Each vintage has its roots in the past and influences the next vintage.

He saves and perfects what is already here for future generations. He aims to bring real wine. Respect plants, land and weather. Gives grapes the best growth conditions and produces wine.
Domaines are officially recognized as organic. Follow the phases of the moon to strengthen the vine’s natural immunity. The use of homemade compost activates the soil. A diverse cycle of organisms runs in fields.
An ancestral limestone cave that produces wine according to philosophy. The wine is aged 9 meters underground and aged quietly. No filtration or addition of yeast to preserve the natural flavor of the wine. Slight addition of sulfite. Each vintage evolves through each period. His wine will begin to tell each story.