: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

ドメーヌ・デュ・プレ・サンムレ

[ ロワールLa Vallee de la Loire サンセールSancerre ]
Domaine du Pré Semelé

シェーヴルチーズで有名なクロッタンを産するシャヴィニョルの街近郊にあるサンセール。この地のマンブレイに本拠を置く。現在、3代目の兄ジュリアンと弟クレマン氏(イケメン)が取り仕切る。二人は、ジュヴレイ・シャンベルタン(ドメーヌ・トラペ)やニュージーランド(Te Mata)でワイン造りを経験し、見聞を広め、2001年より自社元詰めを始めた。

Sancerre near the town of Xavignol, which produces Crotan, famous for its Chevre cheese. Headquartered in Munbray, here. Currently, his third brother Julian and his brother Cleman are in charge. The two experienced winemaking in Jevrey-Chambertin (Domaine Trapé) and New Zealand (Te Mata), spread the word, and began to pack their own products in 2001.

 

Domaine du Pré Semelé

サンセールでしか造りだせない、純真でバランスのとれたソーヴィニヨン・ブラン。フィネスを備え、深みと豊潤さを表現したピノ・ノワールを造り出す。このドメーヌが所有する畑は80%がキンメリジャン、20%が石灰岩質と粘土質土壌。45の異なる区画を所有。75%がソーヴィニヨン・ブラン、25%がピノ・ノワール。ちなみに、サンセールのキンメリジャンはテール・ブランシュと呼称。シャブリ、シャンパーニュでも見られる。石灰岩土壌はカイヨットと呼ぶ。栽培は基本的にはリュット・レゾネ。殺虫剤、科学的な農薬は使用しない。畑の90%は、自然な雑草でおおわれているという。

A pure and balanced Sauvignon Blanc that can only be made with Sancerre. Produces Pinot Noir with finesse and expresses depth and abundance. The domain is owned by 80% Kimmelian and 20% limestone and clayey soils. Owns 45 different parcels. 75% Sauvignon Blanc and 25% Pinot Noir. By the way, Sancerre’s Kinmerijan is called Terre Blanche. Also seen in Chablis and Champagne. Limestone soils are called cayots. The cultivation is basically lutt resoné. No pesticides or scientific pesticides are used. 90% of the fields are covered with natural weeds.

Domaine du Pré Semelé

ロワール・ワインの中でも最も有名なAOCの一つであるサンセール。まずテロワールありき。この哲学にのっとった造り手がトップを走り続けるには、信じられないくらいの信念と、たえまない努力。そして、なによりも深い愛情が必要だ。それが、ワインの味わいに表現され、それはまさに芸術品の域に。

Sancerre is one of the most famous AOCs in Loire wine. First there is the terroir. Incredible beliefs and endless efforts are needed to keep the builder following this philosophy at the top. And above all, deep love is needed. It is expressed in the taste of wine, and it is truly a work of art.