: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

トゥーロウ・ジュイヨ

[ ブルゴーニュLa Bourgogne メルキュレイMercurey ]
Domaine Theulot JUILLOT

メルキュレイに本拠を置く造り手。1969年、エミール・ジョイヨ氏が設立。現当主ジャン・クロード・トゥーロウ氏は3代目。奥様のナタリーさんとはブレッサン大学で若いころ出会い、共に学んだ。農学において学士を取得。「私のワインは細やかなタンニン、特別感を思わせる、高貴さのあるフィネス。フレッシュでたっぷりとした果実感、長い余韻。それらすべてのバランスを最も重要視しています」「いたずらに葡萄を収穫すればよいわけではなく、いかに完熟した果実のみを選びだすかが重要だ」

A winemaker based in Mercury. Founded in 1969 by Emile Joyot. The current owner, Jean Claude Toulouse, is the third generation. He met his wife Natalie at the University of Bressan when he was young and studied together. He has a bachelor’s degree in agriculture. “My wine puts the most emphasis on fine tannins, specialty, noble finesse, fresh and generous fruit, long lingering, and a balance of all.” It doesn’t matter, it’s important to pick only ripe fruits. ”

Domaine Theulot JUILLOT

彼の語るように、そのワインはテロワールと各年代の代表ともいうべき、高品質なワイン。赤は柔らかいタンニン、厚みのあるボリューム感。18ヶ月樽熟成され、凝縮感、華やかさ、果実味など、どれをとっても充分で、かつ調和に優れたものがある。特にモノポールである Mercurey 1er Cru La Caillouteはこのドメーヌを代表するキュヴェ。そしてこの蔵元では、メルキュレイでは少数派だが、白ワインを多めに生産している。こちらも各々、ポテンシャルが高くお薦めだ。樽使いがうまく、過度ではなく適切な樽のニュアンスが、上手にワインに溶け込んでいる。(所有畑 11.5ヘクタール ピノ・ノワール72%、シャルドネ25%、アリゴテ3%  総生産数50000本)

As he says, the wine is a high-quality wine that can be called the terroir and representative of each age. Red has soft tannins and thick volume. There are some that have been aged in barrels for 18 months and have a very good harmony, such as a feeling of condensation, gorgeousness, and fruit. In particular, the monopole Mercurey 1er Cru La Cailloute is a cuvée representing this domaine. And this brewery produces a lot of white wine, which is a minority in Mercury. Each of these also has high potential and is highly recommended. The use of barrels is good, and the nuances of the barrels are appropriate, not excessive, and are well-melted in the wine. (Owned field: 11.5 hectares 72% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 3% Aligote Total production: 50,000)