: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

シャトー・ラ・レイル

[ 南西地方 Le SUD-OUEST ベルジュラックBergerac ]
Ch.La RAYRE

ハイ・パフォーマンスな銘醸地
価格控えめで、たいへん良質なワインが豊富

High performance brewery
Moderate prices and a great selection of very good wines

シャンパーニュの造り手、モーリス・ヴェッセル家の三男、ヴァンサン・ヴェッセル氏の蔵元。ベルジュラック地区は、ボルドー市のおよそ100キロメートルほど東。ボルドー・タイプの葡萄を使用した辛口・甘口の白ワイン、赤やロゼのワイン産地がモザイク状になり、たいへん興味深い産地を形成。南西地方全体に言えると思いますが、

価格のわりにたいへん良質なワインが豊富で、造りも丁寧

The creator of Champagne, the third son of the Maurice Wessel family, the Domaine of Vincent Wessel. Bergerac is about 100 kilometers east of Bordeaux. Dry and sweet white and red and rosé wine producing areas using Bordeaux-type grapes are mosaiced, forming a very interesting production area. As you can say for the entire Southwest,

Very good quality wine is abundant for the price and the construction is polite.

Ch.La RAYRE

トリュフ、セップ茸、野禽類など、豊富な食材に恵まれる。ヴァンサン・ヴェッセル氏はシャトー・ラ・レイルを1999年に設立。シャンパーニュの名家モーリス・ヴェッセル(Maurice Vesselle)家の三男に生まれたのにもかかわらずこの地でワイン造りを始めたのは、彼がボルドーの国立醸造大学にワイン造りを学んでいる時の影響による。ドルドーニュ地方の造り手ですべてを手作業で行い、すべての作業をドメーヌで作業。現代における農業醸造方法も尊重し、学び、活用するが、一方で伝統的製法(たとえばシュール・リーでのエルヴァージュ)も尊重し踏襲するバランスの良い造り手。

Blessed with abundant ingredients such as truffles, cep mushrooms, and wild birds. Vincent Wessel founded Château La Rail in 1999. Despite being born as the third son of the Maurice Vesselle, a famous Champagne family, he began winemaking here because of his studies at the National University of Brewing in Bordeaux. Everything is done by hand in the Dordogne region and all the work is done in the Domaine. He respects, learns and uses modern agricultural brewing methods, but also respects traditional manufacturing methods (such as the Hervage in Sur-Lee).