: ハスミワイン HASUMI WINE

ワイナリー紹介

マルセル・セルヴァン

[ ブルゴーニュ地方Bourgogne シャブリChablis ]

「大事なお客様だけに捧げる」プライベート・シャブリ 。
本物のシャブリをお捜しですか?
それならまず、このフランソワさんのシャブリをお試し下さい!

The special private Chablis that only for important customers.
Are you looking for the real Chablis?
You should try François Chablis!

シャブリは、セルヴァンさんの、プライベート・ワインをご紹介しています。長期熟成向きで、落ち着きのある、優雅で繊細なワインを造りだします。こういうまともなシャブリはワインの試験には出ませんけど。ドメーヌ・セルヴァンの当主、フランソワ自身が畑から醸造まで全てにおいて手がけるキュヴェ。ドメーヌの畑とは別に、個人的に所有する畑(総面積3ha)から造られるこのプライベート・ワインはフランス国内でもごく限られた重要顧客のみに分けられています。ただの「お客さん」ではなく、重要なパートナー・「顧客」として認められた方のみに分けられます。世界中でも、輸出は日本の当社だけ。ワインにかける情熱とポリシーを共有するものとして特別に分けてもらう事に!!飲み頃になるまで決してドメーヌから出荷しない、こだわりのシャブリです。本物のシャブリをおさがしですか? それなら一度このフランソワのシャブリをお楽しみ下さい。

We’re gonna introduce the private wine of Marcel Servin from Chablis.  He makes elegant and delicate wines that are good for  long-aged. His wine is not in the wine test  but his wine is, of course, excellent. Domaine Servin’s master, François deals everything from the fields to the brewing himself. He owns three hectares of fields personally apart from the Domaine fields. Private wines made from this field are sold only to a very small number of important customers in France. It is sold only to those who are recognized as important partners and customers, not just customers. We are the only company that is allowed to export all over the world. He acknowledged our passion and policy for wine. This wine is a special Chablis that never ships from Domaines until it’s around the time exactly good for you drink it. Are you looking for real Chablis? You should try it.

マルセル・セルヴァン マルセル・セルヴァン

 ノーマル・シャブリ、プライベート畑にて、土壌について熱心に語るセルヴァン氏。手にしているのは、大きなアンモナイトの化石です。セルヴァン家の畑には、このような化石がいくつも転がっています。
年産平均10000本。30年樹齢、手摘み。このプライベート・シャブリの畑は、他のプルミエ・クリュの畑と同じ土壌。地つづき、畑の傾斜、向きも同じ。ただ今プルミエクリュの畑に格上げを申請中。セルヴァン家、ドメーヌ物のシャブリとの差は歴然で、香りが非常に高いレヴェルに仕上がっています。また、味わいに厚みと構成力があり、充実しています。シルキーできめの細かい舌触りが上品です。

Mr. Servin talks passionately about the soil in a private field in Normal Chablis. What he has in his hand is an ammonite fossil. There are a lot of fossils like this in his field.
An average of 10,000 bottles per year. 30 years old, hand-picked.
This private Chablis field has the same soil as any other Premiere Cru field. The slope and the direction of the field are the same as the ground continues. He is currently applying for an upgrade to Prumier Cru.
The difference between the wine made in this private field and the Chablis of the Domaine is obvious. The smell is wonderful. The taste is thick and structured, and it is substantial. The texture is silky, fine-grained and elegant.

マルセル・セルヴァン

こちらはセルヴァン氏のプライベート・セラー。鍵付きの鉄格子に守られています。

This photo of Mr. Servin’s private seller which is protected by a locked iron bar.